Boomverzorging

Voor boomverzorging bent u bij ons ook aan het juiste adres. Lees hieronder wat Hoenderken Groene Dienstverlening voor u kan betekenen.

IMG_0241

 

– Jaarlijkse onderhouds-snoei: verwijderen van dor en schurend hout, ervoor zorgen dat wind en zon goed door de boomkroon heen gaan, waardoor de wind minder vat krijgt op de boom en de kans op omwaaien wordt verkleind. Met de jaarlijkse onderhoudssnoei houden we uw boom vitaal, zodat u er nog lang van kunt genieten.

– Kandelaberen: een manier van snoeien die uw boom klein houdt (let wel: het bekort wel de levensduur van de boom). Kleine takken worden verwijderd, hoofdtakken ingekort tot vijftig of honderd centimeter.

– Snoeien met klimtechnieken: snoeien op hoogte op plekken waar een hoogwerker geen optie is.

– Vellen met klimtechnieken: het van boven naar onder vellen van een oude of zieke boom als een vrije val niet mogelijk is (de takken worden eerst van onder naar boven verwijderd en aansluitend wordt de stam in delen van boven naar beneden neergehaald).

– Snoeien en vellen met een hoogwerker: dezelfde werkzaamheden als het snoeien en vellen met klimtechnieken, maar dan met een hoogwerker.

– Gecontroleerde vrije val: de meest voorkomende manier om een boom te vellen. De boom wordt onder ingezaagd en gecontroleerd en netjes neergehaald.

– Uit snoeien van boswallen of singels: heeft u een boswal of bos-singels dan is het verstandig om deze één keer in de twee jaar uit te snoeien. Hiermee houdt u uw boswal of singel gezond en vitaal. Het is belangrijk om het aantal soorten beplanting goed bij te houden. Wanneer u dat niet doet zullen de sterkste planten winnen. Waarschijnlijk heeft u dan binnen een aantal jaar een boswal of singel die u niet heeft gewild. Dan staan er alleen nog maar doorgeschoten hoge bomen. Ook het effect van de boswal of singel is dan verdwenen. Wij kunnen voor u de boswal of singel vakkundig voor u uit snoeien met gebruik van de juiste machines en ervaring.

Werkvoorbereiding:

Er zijn bomen die niet zomaar gekapt mogen worden. Hiervoor dient dan een kapvergunning aangevraagd te worden. De eisen zijn per gemeente verschillend. Wij kunnen voor u informeren of er een vergunning nodig is of niet. Zo nodig verzorgen we de vergunningaanvraag. Wanneer wij een stobbe voor u weg moeten frezen, kijken we eerst of er ook kabels en leidingen in de buurt van de boom liggen. Dat gebeurt door een zogenaamde klicmelding, die wij ook wij voor u kunnen aanvragen. Als er aan de vergunningaanvraag of de klicmelding kosten verbonden zijn brengen wij deze bij u in rekening. Deze kosten vallen niet onder de eerste vrijblijvende offerte.